Bô Yin Râ

Bô Yin Râ je duhovno ime duhovnog učtelja, po zanimanju slikara, građanskog imena Joseph Anton Schneiderfranken, koji je između 1876. i 1943. živio uglavnom u Njemačkoj i Švicarskoj; pri čemu poseban duhovni značaj ima njegov jednogodišnji boravak u Grčkoj (1912.-1913.).portrait

Cilj vanjskog djelovanja Bô Yin Râ, po nalogu duhovnog Bratstva kojem je pripadao (‘Zračećih iz Prasvjetla’, kako oni sebe nazivaju), bio je u riječima i slikama dati prikaze iz svjetlosnih područja duha, u kojima je bio potpuno svjestan za vrijeme svog zemaljskog života (što je moguće uvijek samo malobrojnima na Zemlji).

Ja ne stupam pred vas kao učitelj s mojom vanjskom osobnošću, nego vam dajem objavu iz moje duhovne prirode o svijetu u kome živim s mojom braćom, dok istovremeno poput vas, među vama vodim život čovjeka na zemlji. Ne dajem vam samo moju vlastitu spoznaju, nego svaku svoju riječ pišem u stalnoj suglasnosti s mojom braćom. Neka bi svatko tko čita ove riječi, neovisno o vanjskoj osobnosti autora, u svom vlastitom srcu tražio slaganje s njima.“  Bô Yin Râ

Glavno pisano djelo Bô Yin Râ se sastoji od 32 knjige koje su objavljene u razdoblju između 1919. i 1936. godine (prva javna publikacija pojavila se 1913.) i koje su zajedno nazvane imenom posljednje knjige: Hortus Conclusus.
Ukupno pisano djelo čini oko 40 knjiga.
U njima se s raznih strana prikazuje i osvjetljava put čovjekova prisjećanja i oživljavanja njegove neprolazne, duhovne biti, na način nešto više prilagođen čovjeku Zapada.

Pored knjiga u duhovnu ostavštinu spadaju i slike. Oko 60 slika iz ‘duhovne serije’ (sveukupno oko 200 slika) su posebno kreirane da pomognu gledatelju kroz ritmove boja i oblika doživjeti vibracije unutarnjeg kauzalnog svijeta, čiji se uzorci manifestiraju u cjelokupnoj kreaciji…

I riječi i slike u djelu Bô Yin Râ su žive – živi su glasnici bezbrojnih dimenzija duhovne stvarnosti, inače nikada izravno dostupne prolaznim fizičkim čulima i zemaljskom mišljenju.

Budući da je sam Bô Yin Râ želio da se ljudi zanimaju više za njegova djela nego za autora, ova je stranica fokusirana na njegovo duhovno djelo.