Bô Yin Râ je duhovno ime duhovnog učtelja, po zanimanju slikara, građanskog imena Joseph Anton Schneiderfranken, koji je između 1876. i 1943. živio uglavnom u Njemačkoj i Švicarskoj; pri čemu poseban duhovni značaj ima njegov jednogodišnji boravak u Grčkoj (1912.-1913.).portrait

Cilj vanjskog djelovanja Bô Yin Râ  po nalogu duhovnog Bratstva kojem je pripadao (‘Zračećih iz Prasvjetla’, kako oni sebe nazivaju) bio je u riječima i slikama dati prikaze iz svjetlosnih područja duha, kojih je bio potpuno svjestan za vrijeme svog zemaljskog života, što je moguće uvijek samo malobrojnima na Zemlji.

Ja ne stupam pred vas kao učitelj s mojom vanjskom osobnošću, nego vam dajem objavu iz moje duhovne prirode o svijetu u kome živim s mojom braćom, dok istovremeno poput vas, među vama vodim život čovjeka na zemlji. Ne dajem vam samo moju vlastitu spoznaju, nego svaku svoju riječ pišem u stalnoj suglasnosti s mojom braćom. Neka bi svatko tko čita ove riječi, neovisno o vanjskoj osobnosti autora, u svom vlastitom srcu tražio slaganje s njima.“  Bô Yin Râ

Glavno pisano djelo Bô Yin Râ se sastoji od 32 knjige koje su objavljene u razdoblju između 1919. i 1936. godine (prva javna publikacija pojavila se 1913.) i koje su zajedno nazvane imenom posljednje knjige: Hortus Conclusus.
Ukupno pisano djelo čini oko 40 knjiga.
Iako se u njima nalaze razne duhovne objave, savjeti za vođenje svakodnevnog života i kontemplaciju, mantre, psalmi i molitve, – Bô Yin Râ ne daje novi, niti posebno podupire neki stari religijski, ili filozofski sustav – nego s raznih strana prikazuje i osvjetljava živi put čovjekova prisjećanja i oživljavanja njegove neprolazne, duhovne biti, na način nešto više prilagođen čovjeku Zapada.

Pored knjiga u duhovnu ostavštinu spadaju i slike. Oko 60 slika iz ‘duhovne serije’ (sveukupno oko 200 slika) su posebno kreirane da pomognu gledatelju kroz ritmove boja i linija doživjeti unutarnji kauzalni svijet čiji se uzorci manifestiraju u cjelokupnoj kreaciji…

I riječi i slike u djelu Bô Yin Râ su kao glasnici bezbrojnih dimenzija duhovne stvarnosti, koja inače nikada nije izravno dostupna prolaznim fizičkim čulima i zemaljskom mišljenju.

Budući da je sam Bô Yin Râ želio da se ljudi zanimaju više za njegova djela nego za autora, ova je stranica fokusirana na njegovo duhovno djelo.