S jedne strane veliki broj tragatelja za svjetlom, a s druge mnoge naslijeđene zablude koje su postale preprekom čovjekovom duševno-duhovnom razvoju, dovele su početkom 20. stoljeća do potrebe za javnim nastupanjem jednog od članova najstarijeg duhovnog Bratstva, povremeno nazivanog različitim imenima, a koje je uvijek u tišini prisutno na Zemlji (kao i na svim drugim planetima gdje se utjelovljuju duhovne, ljudske iskre).

Ove su stranice posvećene tom očitovanju, odnosno djelu glasnika te duhovne zajednice, koji je posljednji javno djelovao za vrijeme svog zemaljskog života.

Među glavne razloge takve javne objave spada i rasvjetljavanje života i djelovanja jednog od najpoznatijih prethodnih glasnika istog duhovnog Bratstva, (Majstora iz Nazareta) te po prvi put javno svjedočenje iz vlastitog iskustva o samom Bratstvu i njegovom načinu djelovanja –  utemeljenom u vječnim duhovnim zakonima.

„…Iako su članovi ove duhovne zajednice djelovali među ljudima povremeno i putem pisane riječi, prije nego je meni bila povjerena ova zadaća, nitko još nije otvoreno, svima razumljivim jezikom, govorio niti pisao o svim ovim stvarima onako kako ja to sada činim i proći će više od jednog tisućljeća, dok ponovo jedan od moje braće u duhu ne mogne nastaviti ovaj moj rad.“ Bô Yin Râ

Svrha ovih stranica je prvi put na našem jeziku pružiti uvid u djelo neprocjenjive vrijednosti, koje je materijalno očitovanje samog duha ljubavi, za sve one koji mogu prepoznati njegov dodir i u sebi osjetiti strahopoštovanje pred uistinu svetim.

Učenje koje se ovdje prenosi vijekovima je staro nasljeđe onih kojima je od iskona zemaljskog čovječanstva povjeren na čuvanje sveti plamen, čije svjetlo proizlazi iz najunutrašnjijeg Prasvjetla.” Bô Yin Râ