Spiritus movens

S jedne strane veliki broj tragatelja za svjetlom, a s druge mnoge naslijeđene zablude koje su postale preprekom čovjekovom duševnom i duhovnom razvoju, dovele su početkom 20. stoljeća do potrebe za javnim nastupanjem jednog od članova najstarijeg duhovnog ‘Bratstva’, povremeno nazivanog različitim imenima, a koje je uvijek u tišini prisutno na Zemlji (kao i na svim drugim planetima gdje se utjelovljuju duhovne, ljudske iskre).

Ove su stranice posvećene tom očitovanju, odnosno djelu glasnika te duhovne zajednice, koji je posljednji javno djelovao za vrijeme svog zemaljskog života.

Među glavne razloge takve javne objave spada i rasvjetljavanje života i djelovanja jednog od najpoznatijih prethodnih glasnika iste duhovne zajednice, (Majstora iz Nazareta) te po prvi put javno svjedočenje iz vlastitog iskustva o samoj zajednici i njenom načinu djelovanja –  utemeljenom u vječnim duhovnim zakonima.

„…Iako su članovi ove duhovne zajednice djelovali među ljudima povremeno i putem pisane riječi, prije nego je meni bila povjerena ova zadaća, nitko još nije otvoreno, svima razumljivim jezikom, govorio niti pisao o svim ovim stvarima onako kako ja to sada činim i proći će više od jednog tisućljeća, dok ponovo jedan od moje braće u duhu ne mogne nastaviti ovaj moj rad.“

Bô Yin Râ