“Moćne, nevidljive inteligencije fizičke prirode koje imaju samo vremenski ograničeno postojanje, makar ono trajalo i tisućama godina, bore se stalno za tvoje posjedovanje, jer one nikada ne mogu spoznati ‘svijet’ duha i vide te samo kao svoje podanike.

Ne predaju se sva ta nevidljiva bića istom stupnju mržnje i mnogi su u ‘dobroj vjeri’ da te štite od zablude kada te pokušavaju zadržati od uspona prema čistom duhu i vezati te u njihovom području moći.
Moraš znati da si putem snage ljubavi, koju ne poznaju ni njihovi najbolji, čak i kada se nisu predali mržnji, ti beskonačno moćniji od njih!

Ali moraš znati da bez obzira što si prema zemaljskom razumu daleko ispod većine tih snaga i tvoje je mišljenje u velikoj mjeri podređeno prinudi njihova utjecaja, zahvaljujući tvojoj unutarnjoj duhovnoj biti ipak sposoban za jednu spoznaju koja je njima zauvijek zatvorena, jer nikada ne mogu dospjeti do duha, jer oni sami nisu ‘duh’ i duhovno se postojanje ne može očitovati njihovom znanju, koliko god to znanje bilo uzvišeno, kao što se ni životinji ove zemlje nikada ne može očitovati punina tvojih misli i osjećaja.
Nemoj se dati zavarati i ne gledaj prema svemu što je iznad tebe kao prema uzvišenom!

Postoji samo jedno vrijedno tvog strahopoštovanja, vrijedno tvoje čežnje i to je iznad sve fizičke prirode sa svim njenim moćnicima neopazivim našim čulima i njenim visokim inteligencijama.

Tvoja čežnja prema gore treba biti usmjerena samo prema pradomovini u području čistog duha i ti je možeš doseći ako živiš u ljubavi!

Ljubav je jednom oslobodio iz okova onaj veliki ljubeći na golgoti.
Bilo da pripadaš vjernicima (onima koji se prema njemu koji je bio ‘Krist’, „pomazanik“ i najviši posvećenik, nazivaju kršćanima) ili ne – imat ćeš udjela u snazi koju je on oslobodio samo ako sam napraviš prostor u svom životu za djelovanje ljubavi.
Bez ljubavi nikada ne možeš biti izbavljen.
Ljubav unutarnjeg sunca ljubavi iznjedrila te je jednom prije eona u postojanje iz sebe samoga i samo ljubav te može ponovo voditi natrag u tvoju pradomovinu.”

Bô Yin Râ